Što je psihoterapija?

Ako imate pitanje na koje niste našli odgovor javite mi se!

ŠTO JE PSIHOTERAPIJA?

O psihoterapiji i psihološkom savjetovanju

Psihoterapija i psihološko savjetovanje je poput običnog razgovora, u kojem ja kao psihoterapeut samo znam kako vas slušati i znam postavljati prava pitanja. Ja vam neću postavljati nikakve dijagnoze niti ću vam propisivati lijekove.

Za koga se preporuča psihoterapija?

Psihoterapija i psihološko savjetovanje nije samo za „bolesne“ kako se prije smatralo, već za sve vas koji imate i želite riješiti svoj problem ili želite napredovati i poboljšati kvalitetu svog življenja! Tijekom razgovora vi pričate o sebi, raspravljate o svojim brigama, strahovima i uz moje vodstvo, punu pažnju prema vama, dolazimo do odgovora, zaključaka i rješenja.

Koji su benefiti psihoterapije?

Uvidom u svoje stanje počinjete mijenjati percepciju sebe i svijeta oko sebe, posljedično tome usvajate drugačija uvjerenja, stavove i životna pravila i dolazite do mogućnosti promjene svojeg ponašanja, raspoloženja, reagiranja itd. Ponekad tijekom ili nakon razgovora možete osjetiti i tugu, nelagodu pa čak i plakati. Sve je to prihvatljivo i sastavni dio razgovora i psihoterapijskog procesa. Ja kao terapeut nemam za vas „instant rješenje“.

Kako riješiti problem?

Potrebna mi je vaša suradnja tijekom razgovora i između njih. U pravilu je potrebno više susreta, ovisno o problemu i koliko dugo traje. Kroz prvi razgovor ću vam sukladno vašem problemu sve objasniti i dogovoriti ćemo daljnji tijek prema vašim potrebama i mogućnostima.

najčešća pitanja i odgovori o psihoterapiji