Individualna psihoterapija

Individualna psihoterapija

Individualna psihoterapija i psihološko savjetovanje će vam omogućiti da vidite da je promjena koju želite već skrivena u vama. Psihoterapija i psihološko savjetovanje prepoznaje i cijeni iskricu vječnosti u vašoj biti. Psihoterapija nije ono što mislite; ona se bavi načinom na koji živite sami sa sobom upravo sada.

Centar za psihološko savjetovanje pruža sasvim novi i jedinstveni način rada. Kroz učinkovito i dinamično psihološko savjetovanje, psihoterapiju, orijentirano ka cilju, prilagođeno potrebama svakog klijenta. Poštujući etičke norme, psihoterapeut pruža pomoć i potporu u suočavanju sa svim životnim zahtjevima i problemima te njihovom kvalitetnom rješavanju.

Psihološko savjetovanje

Psihoterapija se u mom Centru za psihološko savjetovanje pruža po europskim standardima, prilagođena svakom pojedinačno, kako bi u što kraćem vremenu u ugodnom okruženju uspjeli prevladati svoje životne prepreke, psihološke probleme i pronaći odgovore na što više osobnih pitanja. Integracijom komplementarnih psihoterapijskih pristupa, i kombinacijom psihoterapijskih tehnika i disciplina (eklekticizam) psihoterapeut kreira psihoterapijsku metodu prilagođenu svakome pojedinačno.

Zajedničkim radom, psihoterapeut i klijent, dostižemo zadani cilj-osobni rast i razvoj i postizanje dostojne kvalitete življenja!

Psihološko savjetovanje i psihoterapija su neizbježne u današnjem modernom življenju, a i potrebe za psihoterapeutima u razvijenom društvu su sve veće. Psihoterapija ili psihološko savjetovanje vam omogućuju osobit način razumijevanja kako vi i drugi ljudi funkcionirate, mentalno i u ponašanju, što zapravo znači da ste u mogućnosti započeti jednostavne i trajne promjene kako u svom osobnom životu, tako i u profesionalnome životu. Prihvaćanje psihoterapije kao modusa za prevladavanje trenutnih psiholoških poteškoća i promjena znači samo usmjerenost ka trajnom rješenju, osobni rast i razvoj, usvajanje novih vještina, svladavanje stresa, dakle postizanje „životne vrsnosti“!

Svi problemi koji vas dovode na psihoterapiju, su temelj neučinkovitih i kontraproduktivnih pretpostavki o životu, te matrica djelovanja i reakcija koje proizlaze iz njih. Slično tome, središnja je pretpostavka da je olakšanje ili oporavak od ovakvih smetnji moguć samo onda ako osoba dobije novi pogled na svoj život – nove pretpostavke, matrice i unutarnje sukobe.

Psihoterapija i psihološko savjetovanje se bavi vašim načinom razmišljanja.

Privlači pozornost na neprepoznate pretpostavke u vašem načinu razmišljanja. Razlikuje ono o čemu razmišljate i kako razmišljate o tome. Ne bavi se toliko uzrocima u svrhu pojašnjenja onoga što radite, nego se više bavi otkrivanjem matrica u značenju onoga što činite.

Psihoterapija i psihološko savjetovanje se bavi načinom vašeg razmišljanja, načinom na koji proživljavate svoje osjećaje, perspektivama koje unosite u odnose s ljudima koji su vam bitni. Radi se o vašim životnim težnjama i kako si nesvjesno otežavate postizanje tih ciljeva.

Psihoterapija i psihološko savjetovanje osvježava način na koji sagledavamo svoj život.

Pri kraju našeg predstavljanja, red je vratiti se nekoliko koraka unatrag i sagledati u široj perspektivi ono što je u središtu našeg zanimanja. Radeći tako pokazujemo temu onoga što izražavamo: Život se živi kao perceptivno iskustvo. Način na koji „gledamo“ ili definiramo vlastitu narav i narav svijeta u kojem se nalazimo, od presudne je važnosti za određivanje što će značiti naši životi nama i onima s kojima dijelimo ovo životno razdoblje. Prigoda, nužnost i izazov života je da svatko od nas mora kreirati i proživjeti život. Ovo je u biti individualna odgovornost – iako se to često ne čini tako. Mnogi utjecaji nas pritišću da se oslobodimo ili da tu odgovornost prebacimo na nekoga drugog.

Prepoznavanje ove temeljne životne istine naše samoodgovornosti ponekad se krivo razumijeva kao svojevrsna filozofija „okrivljavanja žrtve“, a u drugim slučajevima smatra se apsurdnim polianaizmom koji obećava da svatko može postići što želi ako se usredotoči na to. Dakako da ni jedno od navedenog nema smisla, niti je prihvaćeno od ovdje navedenih subjekata. Očito je i nepobitno istina da živimo u raznolikoj stvarnosti koja duboko utječe na naše iskustvo, prigode i zapreke na koje nailazim u realizaciji ove temeljne odgovornosti u našim životima. Kada i gdje smo rođeni, jesmo li žensko ili muško, zdravi ili bolesni, inteligentni ili ograničeni, u kakvoj obitelji živimo, društvu i vremenu; mnogo toga utječe na naš život. No svaki od tih čimbenika – budući ih ima mnogo, uključujući i neke kojih smo samo djelomično svjesni, otvara se još više.

Literatura, popularna i tehnička, pruža mnogo dokaza o osobama koje su nadišle ograničenja okoline i slučajnosti, kako bi živjele bogatim i doprinosećim životom. Često se u tim pričama prepoznaje i način na koji su se urođeni talenti pozvali u akciju i pretvorili u izuzetne rezultate. Bilo bi naivno pokušati sve te slučajeve svrstati u jednostavne proizvode nasumične kombinacije gena. Doista postoji mogućnost da su izuzetni talenti u nekoj mjeri bili proizvod ljudske volje suočene s tim nedostacima.
Otvoreno govoreći, kad god trijezno razmotrimo svoju prošlost, otkrit ćemo slučajeve kad nismo uspjeli učinkovito iskoristiti svoje potencijale, ili smo pak živjeli iznad uobičajenih životnih matrica. Popularna uzrečica kaže: „Ako ti život pruža limun, napravi limunadu.“ No ova propovijed ni u kojem slučaju ne jamči ishod „i živjeli su sretno do kraja života“. Mi znamo priče bezbrojnih muškaraca i žena vrlo visokih potencijala koji su bili poraženi okolnostima i nikad nisu spoznali svoj potencijal.

Komentari

Još nema komentara