SAŽETAK O SREĆI

SAŽETAK O SREĆI

► Sreća nije bezumni optimizam: to je način procesuiranja iskustava i posljedica onoga na što obraćamo pozornost. ► To je svakodnevno,a ne izmijenjeno stanje. Štoviše, to je stanje lako proizvesti i nije umjetno izazvano. ► To je složeno stanje koje se na vrlo određene načine odnosi prema vama kao prema jedinstvenom pojedincu. Otkriti što sreća za vas znači je nužan korak prije negoli ju stavite pod kontrolu. Stoga, ako razmišljate: “Samo želim biti sretan” — postavite si sljedeća pitanja: — Što točno sreća znači za mene? Kako ću točno znati jesam li sretan što ću vidjeti, ćuti i osjećati?
► Sreću možete aktivno stvarati i njome upravljati jer možete stvoriti, kontekst i stanje uma kojim ju potičete. ► Istodobno, sreća je nusproizvod načina na koji upravljate svojim životom i načina na koji općenito percipirate stvari, a ne stanje koje možete odlučiti postići u određenoj prigodi, ili općenito.
► Sreća uključuje tijelo, um, a često i duh. ► Ona obično uključuje osjetilnu izoštrenost. Često uključuje stvaranje pozitivnih uopćavanja iz određenih iskustava. Obilježuje ju zadovoljstvo, a ne ekstaza, smirenost, a ne potresenost, uzbuđenost, pa čak i opijenost. ► Iako je sreća izrazito individualna, niste ograničeni vlastitim tipom sreće. Razmislite o osobama koje poznajete i koje su sretne — kako to one postižu? Promatrajte osobe koje vam se čine sretnima — što primjećujete kod njih? Modelirajte ih kako biste proširili svoj repertoar.

Učinite li te stvari, bit ćete sretni najveći dio vremena.

 

Nlp učitelj-Ian McDermott

Podijeli ovaj post

Komentari

Još nema komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Centar za postavke privatnosti

Koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisnickog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše racunalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obicno spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogucava stranici da prikaže informacije prilagodene Vašim potrebama.
Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogucite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogucili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem racunalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hocete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slicno.

Kako onemoguciti kolačiće?
Iskljucivanjem kolačića odlucujete da li hocete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem racunalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.
Ako onemogucite kolačiće, necete moci koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

Kakve kolačiće koriste naše stranice i zašto?
Naše stranice koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogucile bolje korisnicko iskustvo. Kolačići se koriste za pamcenje korisnickih podataka i postavki.

Kakvi još kolačići postoje na našim stranicama?
Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje odredenih mogucnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogucujemo kolačiće društvenih mreža (Facebook), servisa za mjerenje posjecenosti (Google Analytics i Gemius Audience) te oglašivackih mreža poput Google AdSensea.

Dodatne informacije
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za iskljucivanje pohranjivanja kolačića za razlicite servise. Više informacija možete saznati na sljedecim poveznicama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.aboutads.info/choices/