INDIVIDUALNO PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE I PSIHOTERAPIJA

Dragi posjetitelju,

Vjerujem da ste u potrazi za određenim odgovorima i riješenjima. Potreban vam je savjet i pomoć, za vas ili vama blisku osobu-niste sami jer postoji još mnogo ljudi koji se osjećaju kao i vi i dijele iste ili slične probleme. Mnogima sam već pomogla i nadam se da ću dobiti vaše povjerenje i priliku da pomognem i vama! U daljnjem tekstu ćete pronaći puno korisnih informacija.

Test - postoji li potreba za psihoterapijom

U ČEMU VAM MOGU POMOĆI?
• anksiozni poremećaji, napadaji panike i straha
• depresivni simptomi i tjeskoba
• nisko samopouzdanje, osjećaj srama i problemi u komunikaciji
• svladavanje povećanog stresa
• traumatska iskustva i žalovanje
• obiteljski problemi
• poslovni problemi i upravljanje karijerom
• poremećaji spavanja
• prekomjerna težina i mršavljenje

ili

• razvijanje novih vještina u svladavanju stresa, panike i straha
• mijenjanje nezdravih obrazaca ponašanja
• postizanje kontrole nad svojim djelovanjem i ponašanjem
• povećanje samovrednovanja, unutrašnjeg mira i vitalnosti
• poboljšanje tehnika za savladavanje ljutnje, depresije i promjena u raspoloženju
• upoznavanje novih načina rješavanja problema
• poboljšanje komunikacije i slušanja
• kako reći „ne“ bez krivnje
• poboljšanje partnerskih odnosa
• kontroliranje tjelesne težine i mršavljenje
• rješavanje konflikta
• poboljšanje odgoja djece
• napredovanje u poslu ili karijeri
• općenito poboljšanje kvalitete življenja

ŠTO JE INDIVIDUALNO PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE?
Psihološko individualno savjetovanje i psihoterapija je poput običnog razgovora, u kojem ja kao terapeut samo znam kako vas slušati i znam postavljati prava pitanja. Ja vam neću postavljati nikakve dijagnoze niti ću vam propisivati lijekove, jer psihoterapija i psihološko savjetovanje nije samo za „bolesne“ kako se prije smatralo, već za sve vas koji imate i želite riješiti svoj problem ili želite napredovati i poboljšati kvalitetu svog življenja! Ako se odlučite doći kod mene na razgovor to samo pokazuje koliko ste hrabri i spremni suočiti se sa onim najtežim (samim sobom!). Samim čitanjem ovih stranica napravili ste veliki korak, i mogu vam sa sigurnošću reći : „Bravo! Ponosna sam na vas i sada nemojte odustati jer riješenje za vas postoji!“

Moj rad je prilagođen vašim potrebama i uvažavam sve vaše želje i potrebe jer ne postoji jedinstvena psihoterapijska metoda koja je primjenjiva svima vama. Ukoliko želite možete biti i potpuno anonimni, nisu mi potrebni svi vaši podaci i zapis o vašim dolascima se ne uvodi u sustav. Razgovor traje sat vremena. Pri prvom razgovoru vas upoznajem sa svim potrebnim informacijama, ja upoznajem vas i vi mene, odgovaram na sva vaša pitanja i dogovaramo daljnji tijek i način savjetovanja, psihoterapije prilagođen samo vama. Tijekom razgovora vi pričate o sebi, raspravljate o svojim brigama, strahovima i uz moje vodstvo dolazimo do odgovora, zaključaka i riješenja. Uvidom u svoje stanje počinjete mijenjati percepciju sebe i svijeta oko sebe, posljedično tome usvajate pozitivna uvjerenja i dolazite do mogućnosti promjene svojeg ponašanja,raspoloženja, reagiranja itd. Ponekad tijekom ili nakon razgovora možete osjetiti i tugu, nelagodu pa čak i plakati. Sve je to prihvatljivo i sastavni dio razgovora i psihoterapijskog procesa. Ja kao terapeut nemam za vas „instant riješenje“. Potrebna mi je vaša suradnja tijekom razgovora i između njih. U pravilu je potrebno nekoliko razgovora, mada mnogima i jedan razgovor jako puno znači!

KAKO ZAPOČETI PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE?
Prije dolaska kod mene na razgovor nije potrebna nikakva posebna priprema. Jedino je potrebna vaša želja da riješite postojeći problem. Možete me kontaktirati na mobitel, telefon ili poslati mail sa upitom. Nema dugog čekanja jer radim kako koji dan, prije ili poslije podne i subotom. Ukoliko vam je potrebna podrška vama bliske osobe, slobodno ju povedite sa sobom na razgovor! Također, osim dolaska kod mene u savjetovalište možete nazvati Telefonsko psihološko savjetovalište, dogovoriti skype razgovor ili mi poslati sms.

Znanost je dokazala da je razina našeg životnog zadovoljstva kombinacija naših životnih aktivnosti koje sami biramo (40%), okolinskih faktora (15%) i našeg genetskog nasljeđa (45%).
Naučite koristiti tih 40% i preuzmite kontrolu nad vašim životom!

Centar za postavke privatnosti

Koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisnickog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše racunalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obicno spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogucava stranici da prikaže informacije prilagodene Vašim potrebama.
Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogucite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogucili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem racunalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hocete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slicno.

Kako onemoguciti kolačiće?
Iskljucivanjem kolačića odlucujete da li hocete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem racunalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.
Ako onemogucite kolačiće, necete moci koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

Kakve kolačiće koriste naše stranice i zašto?
Naše stranice koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogucile bolje korisnicko iskustvo. Kolačići se koriste za pamcenje korisnickih podataka i postavki.

Kakvi još kolačići postoje na našim stranicama?
Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje odredenih mogucnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogucujemo kolačiće društvenih mreža (Facebook), servisa za mjerenje posjecenosti (Google Analytics i Gemius Audience) te oglašivackih mreža poput Google AdSensea.

Dodatne informacije
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za iskljucivanje pohranjivanja kolačića za razlicite servise. Više informacija možete saznati na sljedecim poveznicama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.aboutads.info/choices/