Europa-mjesto psihičkog sklada i mentalnog blagostanja

Europa-mjesto psihičkog sklada i mentalnog blagostanja

Mentalno zdravlje je bitna i sve odlučnija sastavnica zdravlja i blagostanja: u industrijskim i postindustrijskim urbanim zajednicama europske regije. Novi modeli društvene interakcije, promjene inducirane tehnologijom, složenost i zahtjevi našega društva traže neprekidno zdrave mozgove i potpuno razvijene i operativne mentalne, emocionalne i psihosocijalne sposobnosti pojedinca. U društvima koja su jačala svoju sposobnost utjecaja i oblikovanja naših života i životnih stilova ne obazirući se na posljedice za naše zdravlje i blagostanje postoji potreba za protivnim djelovanjem, za humaniziraniji život a osiguravanjem pojedincu prilike za stvarno mišljenje u određivanju sadašnjih snažnih društvenih i okolinskih sila, koje sve više i više utječu na naše ponašanje, zdravlje i blagostanje. To može postati stvarnost samo ako naše društvo, ali i svatko od nas, počne vrednovati mentalnu i emocionalnu sposobnost kao podlogu za uspješnu interakciju sa socio-okolinskim i biološkim silama koje utječu na naše zdrav|je i blagostanje. U takvoj perspektivi mentalno zdravlje postaje jedno od najdragocjenijih sredstava za zdrav i harmoničan razvoj našeg društva. Ali na kraju XX.-stoljeća još uvijek smo daleko od te slike.

Podijeli ovaj post

Komentari

Još nema komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Centar za postavke privatnosti

Koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisnickog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše racunalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obicno spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogucava stranici da prikaže informacije prilagodene Vašim potrebama.
Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogucite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogucili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem racunalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hocete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slicno.

Kako onemoguciti kolačiće?
Iskljucivanjem kolačića odlucujete da li hocete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem racunalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.
Ako onemogucite kolačiće, necete moci koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

Kakve kolačiće koriste naše stranice i zašto?
Naše stranice koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogucile bolje korisnicko iskustvo. Kolačići se koriste za pamcenje korisnickih podataka i postavki.

Kakvi još kolačići postoje na našim stranicama?
Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje odredenih mogucnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogucujemo kolačiće društvenih mreža (Facebook), servisa za mjerenje posjecenosti (Google Analytics i Gemius Audience) te oglašivackih mreža poput Google AdSensea.

Dodatne informacije
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za iskljucivanje pohranjivanja kolačića za razlicite servise. Više informacija možete saznati na sljedecim poveznicama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.aboutads.info/choices/